Rotušės skyrius

Lapkričio 6 d. – 10 d.

Skaniausias kąsnelis visada pasiekdavo Kauną! Ar tikrai?..

2018 m. lapkričio 5-11 dienomis didžiuosiuose Lietuvos mietuose vyks Lietuvos gastronomijos savaitė, kurios metu restoranai atveria duris visiems, norintiems pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas, restoranų šefų meistrystę.

 

Tuos, kurie savęs neįsivaizduoja be gastronominių nuotykių, Kauno miesto muziejus kviečia į kulinarinę kelionę po miesto istoriją, atskleidžiančią subtilias kaunietiškos virtuvės realijas. Ekskursijos metu dalyviai sužinos, iš kur ir kokia mėsa pasiekdavo Kauno miesto gyventojų stalą, išgirs istorijas apie čia valgytus retus gyvūnus bei susipažins su europinėmis kulinarinėmis „srovėmis“, pasiekusiomis Lietuvą ir Kauną.

 

Ekskursijos gidas – Muziejaus archeologas – taip pat papasakos, kaip istoriniai metraščiai ir archeologiniai tyrimai padeda sudaryti ankstesnių amžių gyventojų valgiaraštį bei suvokti tikrąsias senovinės virtuvės tradicijas.

 

Ekskursija vyks Kauno miesto muziejaus Rotušės skyriuje (Rotušės a. 15):

  • Lapkričio 6 d. (antradienį) – 17 val.
  • Lapkričio 8 d. (ketvirtadienį) – 17 val.
  • Lapkričio 10 d. (šeštadienį) – 13 val. ir 15 val.

 

Būtina registruotis iš anksto tel. (8 37) 201 601.

Ekskursijos kaina – lankytojo bilietas (gido paslauga šia proga – nemokama).

 

Daugiau renginių

11
15
ETNO palėpė: „Sutaro“ kompaktinės plokštelės pristatymas
11
17
Šeimos savaitgalis

Bendraukime