Search
Close this search box.
Paieška
Search
Close this search box.

Skamba, skamba… Velykos

Kviečiame susipažinti su Šv. Velykomis – linksma pavasario pasitikimo, atsigaunančios gamtos pažinimo, bendruomenės ryšių stiprinimo švente, jungiančia senuosius papročius ir tikėjimus su šiuolaikinio žmogaus būdu. 
Tautinės muzikos muziejus, L. Zamenhofo g. 12
mokiniams, šeimom
nuo 5 iki 25 asmenų
60 min.
Mokinių grupei (lietuvių kalba): 2 € asmeniuiSuaugusiems – 4 € asmeniui, ikimokyklinio amžiaus vaikams, studentams, senjorams, žmonėms su negalia taikoma 50 proc. nuolaida (lydinčiam asmeniui – nemokamai)

Apie užsiėmimą

Užsiėmimo metu susipažinsime su Šv. Velykų ilgametės tradicijos gyvavimo priežastimis, vertingu ir įdomiu šventės muzikiniu-improvizaciniu paveldu bei naujomis jų prasmėmis: mokysimės priešvelykinio (Verbų), Velykų ir povelykinio (iki Atvelykio) folkloro, aptarsime, kurios dalys yra mums aktualios šiandien bei kodėl seniau buvo kitokie žmonių poreikiai arba santykiai. Užsiėmimo metu kursime savo velykinę kapelą – muziką iš gamtinių ir edukacinių priemonių; žaisime smagius Velykų žaidimus ir išbandysime savo žinias velykinėje viktorinoje! 

Rekomenduojama etnokultūriniam ugdymui. 

Užsiėmimas tinka šeimoms, žmonėms su regėjimo, judėjimo negalia. Kultūros paso užsiėmimas (1–4 kl. mokiniams). 

Kada vedamas užsiėmimas?

Antradieniais–penktadieniais 10.00–18.00 val., šeštadieniais 10.00–17.00 val. Informacija teikiama telefonu: +370 694 20 643.