Search
Close this search box.
Paieška
Search
Close this search box.

Prieš 100 metų: svarbiausi Steigiamojo Seimo darbai Kaunui ir Lietuvai

Ar žinote, kad Kauno pilis yra pati seniausia mūrinė pilis Lietuvoje? Ji senesnė net už patį Kauną. Pilis ne tik „stovėjo mūru“ ginant šalį nuo kryžiuočių, bet ir tarnavo Lietuvos valdovams kaip vieta didikams, užsienio pasiuntiniams ir kitiems garbingiems svečiams priimti. Sudėliojome spalvingą Kauno pilies istoriją tarsi mozaiką iš skirtingų laikotarpių ir kviečiame su ja susipažinti.
Nuotolinė paskaita
9–12 kl. moksleiviams, suaugusiems
nuo 1 iki 99 asmenų
45 min.
Mokinių grupei: 2 € asmeniui
Suaugusiųjų grupei: 4 € asmeniui

Apie nuotolinę paskaitą

Paskaita „Prieš 100 metų: svarbiausi Steigiamojo Seimo darbai Kaunui ir Lietuvai” skirta supažindinti su Lietuvos valstybingumo įtvirtinimui ypač reikšmingu 1918–1922 m. laikotarpiu. Tuomet buvo padėti pamatai visų Lietuvos piliečių lygybei prieš įstatymą, demokratinės valstybės principams. Svarbų vaidmenį šiuose procesuose turėjo Steigiamasis Seimas, išrinktas 1920 m. ir veikęs iki 1922 m. Šioje paskaitoje sužinosite apie rinkimus į Seimą, aktyviausius Seimo narius, jų nuveiktus darbus, susipažinsite su laikotarpio geopolitiniu kontekstu. 

Vedama nuotoliniu būdu. Kultūros paso užsiėmimas (9–10 kl. mokiniams). Gali būti pritaikyta ypač gabiems vaikams, regėjimo negalią turintiems žmonėms. 

 

Kada vedama ekskursija?

Antradieniais–penktadieniais 10.00–17.00 val.