Search
Close this search box.
Paieška
Search
Close this search box.

Šeštadieniai Gruodžių namuose

12:00 - 15:00
2024 08 03

Visos vietos

Juozo Gruodžio namai
Salako g. 18

Kaina

2.00 €
Juozas ir Stasė Gruodžiai praleido gražiausius savo gyvenimo metus architekto Felikso Vizbaro suprojektuotame name. Kviečiame apsilankyti ir išgirsti ne vieną šiuose namuose slypinčią istoriją.

Birželio – rugpjūčio mėn. šeštadieniais Gruodžių namuose vyks šie edukaciniai užsiėmimai:

BIRŽELIS 

▪️ Birželio 15 d. 12 val. vyks ekskursija „Mano darbas taurus“, kurios metu susipažinsite su kompozitoriaus asmeniniu gyvenimu ir pomėgiais, dirigento bei pedagogo veiklomis, o namuose girdėsite skambančius J. Gruodžio kūrinius.

LIEPA 

▪️ Liepos 6 d. 12 val. vyks linksmas ir azartiškas edukacinis užsiėmimas „Atspėk dainą“. Užsiėmimo metu trumpai susipažinsite su muziku, o vėliau klausysitės kompozitoriaus Juozo Gruodžio chorinių ir solinių dainų ištraukas bei spėsite kūrinių pavadinimus.
▪️ Liepos 20 d. 12 val. vyks kvapnus bei pokalbiams prie arbatos puodelio tinkantis edukacinis užsiėmimas „Arbatėlė pas tetą Stasę“, kurio metu sužinosite apie šeimynišką bei svetingą kompozitoriaus žmoną Stasę Gruodienę, jos darbinę veiklą ir išskirtinį hobį – figūrėlių lankstymą iš saldainių popierėlių. Edukacinio užsiėmimo metu ne tik ragausite žolelių arbatą bet ir galėsite išlanktyti unikalią figūrėlę.

RUGPJŪTIS 

▪️ Rugpjūčio 3 d. 12 val. edukacinis orientavimosi žaidimas „Juozo Gruodžio sodo lobiai“. Šio žaidimo metu dalyviai susipažins su J. Gruodžio asmenybe, kūrybine veikla bei Stasės ir Juozo Gruodžių kurtu, puoselėtu sodu, kuriame ieškos paslėpto lobio.
▪️ Rugpjūčio 17 d. 12 val. vyks edukacinis užsiėmimas „Pažink Juozą Gruodį“, kurio metu susipažinsite su dirigentu, kompozitoriumi ir pedagogu Juozu Gruodžiu. Sužinosite išskirtinius faktus apie kompozitoriaus asmeninį gyvenimą, pomėgius bei kūrybinę veiklą. Vėliau pakviesime atlikti nuotaikingas praktine užduotis, kuriomis patikrinsime, kiek sužinojote apie J. Gruodį.

Užsiėmimai vyksta Juozo Gruodžio namuose (Salako g. 18). Dalyvavimas – su muziejaus bilietu. Suaugusiam – 2 Eur, studentams ir senjorams – 1 Eur, ikimokyklinio ir mokyklinio amžiaus vaikams, žmonėms su negalia – nemokamai.

 

Renginio dalyvius gaivins KMM rėmėjas – mineralinis vanduo „Akvilė“.

Dalintis: