Search
Close this search box.
Paieška
Search
Close this search box.

Ekskursija po parodą „Šimtas metų emocijų, bendrumo, šokio ir dainų‘‘

Iš dainos tradicijos išaugusi dainų šventė mums yra ne tik kartą į metus įvykstanti šventė. Tai yra tradicija, padėjusi išsaugoti lietuvišką tapatybę ir kalbą. Tai yra ir savotiška muzikos ir kultūros kalvė, kurioje vystėsi įvairūs tautinės kultūros žanrai ir kostiumai.
Miko ir Kipro Petrauskų namai, K. Petrausko g. 31
Suaugusiems, šeimoms, 9–12 klasių moksleiviams
nuo 5 iki 30 dalyvių
60 min.
Suaugusiems – 4 € asmeniui. Studentams, senjorams, žmonėms su negalia taikoma 50 proc. nuolaida (lydinčiam asmeniui – nemokamai).

Apie ekskursiją

Minėdamas pirmosios Dainų šventės Lietuvoje šimtmetį, Kauno miesto muziejus kviečia į ekskursiją po Žaliakalnį nuo 2024 m. birželio 28 d. veikiančioje urbanistinėje parodoje „Šimtas metų emocijų, bendrumo, šokio ir dainų“. Ekskursijos po parodą metu dalyviai yra supažindinami su Dainų švenčių tradicija, istorija ir raida, Kauno miesto dainų šventėmis, aplankant pagrindines su šia švente susijusias Kauno vietas: Miko ir Kipro Petrauskų namus, P. Vileišio aikštę, Kauno sporto halės ir Dainų slėnio prieigas. Ekskursija skirta visiems besidomintiems Dainų šventėmis, be to, šeimos su mažaisiais ekskursijos lankytojais galės išbandyti interaktyvius parodos elementus: sudėti tautinį kostiumą, išbandyti „burnos mankštą“, pagroti instrumentu ir sušokti „Suktinį“.

Kada vedama ekskursija?

Antradieniais–penktadieniais 10.00–18.00 val., šeštadieniais 10.00–17.00 val. Informacija teikiama telefonu: +370 696 75 737.