Search
Close this search box.
Paieška
Search
Close this search box.

Praktinė informacija apie atvykimą į Tautinės muzikos muziejų ir jo lankymą

Puslapio turinys

Paspauskite ant jus dominančios temos. 

Atvykimas

Jei į muziejų atvykstate automobiliu: artimiausia mokama automobilių stovėjimo aikštelė yra Muitinės ir M. Daukšos gatvių sankryžoje.   

Jei atvykstate viešuoju transportu: artimiausia yra Karaliaus Mindaugo pr. stotelė. Galima atvykti 6, 6A, 6B, 18, 20, 22, 26, 31, 31A, 42 autobusais. Taip pat netoliese yra Vilniaus g. stotelė. Šioje stotelėje stoja 1, 2, 5, 7, 14, 15 troleibusai ir 23, 29, 35, 35A, 37, 39, 40, 46, 47, 57 autobusai.   

Įėjimas į muziejų yra pro L. Zamenhofo gatvėje esančius vartelius.   

Lankytojai su judėjimo negalia į muziejų gali patekti keltuvu. Maloniai prašome apie savo apsilankymą iš anksto informuoti muziejaus darbuotojus tel. +370 694 20 643 arba el. p. tm.kasa@kaunomuziejus.lt 

Pritaikymas judėjimo negalią turintiems asmenims

Kai kurie muziejaus edukaciniai užsiėmimai yra tinkami asmenims turintiems judėjimo negalią. Daugiau informacijos teikiama tel. +370 694 20 643.

Pritaikymas regos negalią turintiems asmenims

Didžioji dalis ekspozicijos yra pritaikyta asmenims su regėjimo negalia. Erdvėse yra taktiliniai salių planai, dalis informacijos pateikta Brailio raštu lietuvių kalba. Taip pat regos negalią turintys lankytojai gali žaisti ekspozicijoje esančius muzikinius žaidimus. 

Pritaikymas klausos negalią turintiems asmenims

Muziejuje galima išbandyti daugelį lietuvių liaudies instrumentų susipažįstant su jų formomis bei pajaučiant jų skleidžiamas vibracijas. Taip pat kviečiame peržiūrėti filmuką „TI TA TO“, kuris yra su vertimu į lietuvių gestų k. 

Vaizdo stebėjimas

Muziejaus patalpose vykdomas vaizdo stebėjimas kameromis, kurio tikslas – užtikrinti muziejaus turto apsaugą. Vaizdo duomenų tvarkymo taisykles galite peržiūrėti čia

Turite klausimų ar pastebėjimų?

Skambinkite tel. +370 694 20 643

arba