Search
Close this search box.
Paieška
Search
Close this search box.

Smetoniškos vedybos

Ruošiatės vestuvių šventei? Kviečiame išbandyti išskirtinę pramogą ir nusikelti į smetonišką Lietuvą bei susipažinti su vestuvių tema išsamiau Miko ir Kipro Petrauskų namuose!
Miko ir Kipro Petrauskų namai, K. Petrausko g. 31
9–12 kl. moksleiviams, suaugusiems
nuo 5 iki 25 dalyvių
60 min.
Moksleivių grupei: 2 € asmeniui Suaugusiųjų grupei: 4 € asmeniui

Apie užsiėmimą

Užsiėmime sužinosite Pirmosios Lietuvos Respublikos laikotarpio vestuvių tradicijas, pasiruošimo šeimos gyvenimui ir elgesio šeimoje patarimų. Jūsų laukia senoviškas „Vestuvių aido“ laikraštis, kuriame lauks daug intriguojančių straipsnių ir užduočių! Patys išbandysite būdą, kuriuo anksčiau susipažindavo tarpukario jaunimas, padiskutuosime apie vyro ir moters vaidmenis šeimoje dabar ir anksčiau, o Valstybės teatro užkulisių istorijos jus nukels į Kipro ir Elenos Petrauskų butą, kurio sienos slepia dar daug neišgirstų pasakojimų apie šių teatralų draugystę ir šeimą. Jūsų lauks ir tikra meilės eliksyro taurė – Elenos mintys apie laimingą santuokinį gyvenimą. Ateikite ir sužinokite, kaip „prie Smetonos“ tuokdavosi mūsų senoliai! 

Idėja šventei! Užsiėmimas tinkamas muziejuje rengiamiems mergvakariams, bernvakariams, vestuvių šventėms. 

 

Kada vedamas užsiėmimas?

Antradieniais–penktadieniais 10.00–18.00 val., šeštadieniais 10.00–17.00 val. Informacija teikiama telefonu: +370 696 75 737.